Biografi

1995:


I august 1995 samles den flok glade amatørmusikere, der nogle måneder senere skulle blive til Ollerup Lufthavn, i Egebjerg Øveklubs lokale i Ollerup Forsamlings og Aktivitetshus.


Bent Nøhr styrede med usikker hånd trommerne. Anders Allentoft og Peter ”Postbil” var guitarmænd, Michael Semberlund babbede på saxen, Niller Damsgård sang og Jørgen Hallberg spillede bas. Siden kom den første - og sidste – pige en kort overgang indover, også på et eller andet blæser instrument. Hvad hun hed huskes ikke, men hun gav en kasse øl da hun stoppede.


1996:


I 1996 tog Bent en pause, hvor Kim Tjellesen så kom med på trommer. Så stoppende Anders og Bent kom tilbage, nu som sikker guitarist. Siden stoppede Peter og Jens Busk trådte i hans sted.


1999:


I 1999 (så vidt man husker) stoppede Jens og Bjarne Jensen trådte til i stedet.


2000:


I 2000 gik bandet, nu bestående af Niller/sang, Jørgen/bas, Kim/trommer, Bent/guitar, Michael/sax og Bjarne/guitar, i Kirkegårdens Studie for at indspille en demo cd.


Efter en periode stoppede Michael og herefter kom en længere periode med stor udskiftning i repetoiret.


2006:


I foråret 2006 besluttede Bent, efter en orlovsperiode i bandet, at hans mission i lufthavnen var fuldført. Bents afløser: Tommy Jørgensen, guitarist, startede i vinteren 2006.


Disse udskiftninger er alle sket fordi dem der forlod bandet, havde lyst til noget andet, ville prioritere familien højere, skulle flytte o.s.v.. Tonen har altid været hård men kærlig og samværet bæres i høj grad oppe af fælles referencer og interesser til selvfølgelig først og fremmest musikken, men derudover for film, politik, litteratur, kvinder, børn, flyvningens historie, finere madlavning o.s.v. o.s.v.


Der er rigtig mange historier at fortælle, lige fra de første famlende jobs til at blive et stabilt og solidt sammenspillet ”superband”. Den første cd indspilning, div. julefrokoster og sommerhusture, de mange sjove, og mindre sjove spillejobs, og alle de fede øveaftner. Eller da forsanger Niller tog et halvt år til Indien og bandet skrumpede ind til et tre mandsorkester, (The Gonzo Gang) der dog på smukkeste vis forstod at holde ”gryden i kog”.


Men en historie der er ganske tæt tilknyttet bandets historie og som er svær at komme udenom, er Ollerup Forsamlings og Aktivitetshus historie. Der skal ikke her kommes ind på hele den spøjse og lange historie, om hvordan det endte med at Ollerup Lufthavn fik sat forsamlingshuset på skinner igen. Men man kan vist roligt sige, at med bandets indtræden som aktive medlemmer i huset startede et helt nyt kapitel for det gamle forsamlingshus. Selvfølgelig et kapitel, der kun kunne lade sig gøre fordi andre ihærdige aktivister tidligere havde banet vejen.


2007:


I foråret 2007 fremstår bandet stærkere end nogensinde, hvor hovedparten af besætningen har spillet sammen de sidste 8 års tid og hvor der samtidigt just er tilført nyt blod.


2010:


I sommeren 2010 afløser Adam Lisborg Tommy Jørgensen som rytmeguitarist. Dette sker samtidig med et helt nyt kapitel begynder med skabelse af egne numre.

Endelig blev en gammel snak til noget og et flow af nye dansksprogede tekster og kompositioner blev bearbejdet ind i den velkendte Ollerup Lufthavn sound.


2011:


I dag, hvor vi står foran foråret 2011 er de første 13-14 numre er ved at være rigtigt godt kørt ind. Et heldigt og veloplagt publikum oplevede verdenspremieren på de nye numre live ved Forårsfesten 2011 i Ollerup Forsamlingshus. De første barselstegn mod udgivelse af en cd med disse egne numre er ved at vise sig. Formen pudses af, der søges om støtte kroner og så må vi ud i byen og sprede det glade budskab: OLLERUP LUFTHAVN NU MED EGNE NUMRE

Bare vent!


2014:


Nu er vi i februar 2014, så det er vist på høje tid med lidt opdatering, der er sket en masse og snart kommer der for alvor luft under vingerne!

I oktober 2011 var Ollerup Lufthavns første cd, trykket og klar til at komme på gaden, såvel i Ollerup som Vester Skerninge, Ulbølle og Stenstrup Brugs. Derudover i Svendborg; i Musikbutikken og Vinylen – samt to eksemplarer på biblioteket (altid udlånt!). Hele 400 eksemplarer blev trykt og de er stort set solgt, hvilket vel egentligt er meget godt gået.


Rent musikalsk gik vi kort efter udgivelsen af denne cd, i gang med at skrive nye numre. Vi har efterhånden rimeligt godt styr på proceduren, fra de første famlende forsøg og demo, demo indspilninger, til den kreative proces i øvelokalet, hvor de enkelte numre efter utallige gennemspilninger, langsomt finder deres form. Således ligger der nu 7 nye, og godt gennemspillede numre, samt 7 andre der endnu ikke har været gennem den fortættede stemning i øvelokalet. Når vi så synes vi har et godt bud på ”Den fede to`er” med en god håndfuld numre vi kan stå inde for, må vi i studiet igen – så der er masser at se til og mere på vej!


I selve bandet er der også sket ting og sager. Kim Tjellesen vor dygtige, sjove og sympatiske trommeslager igennem 15 år, stoppede kort efter cd indspilningen i bandet, på grund af skulderproblemer. Kim blev afløst af Sigurd Hartvig – en kreativ, glad maskine af en trommeslager – som vi havde stor glæde af i et par år, indtil Sigurd blev afløst af Hans Schick, da Sigurd af arbejdsmæssige hensyn måtte stoppe. Vi har dog den store glæde af og til, at have fornøjelsen af Kim eller Sigurd bag trommerne, når der en sjælden gang er afbud fra Hans. Sidste nytilkomne er Hans Jørgen Bjørnholt på keyboard – et helt nyt instrument i Lufthavns sammenhæng!

Vi havde efter et par rigtig gode, sjove og velspillede koncerter i foråret 2013: Forårsfest i Ollerup Forsamlingshus, koncert på Maskinen og Sommerfest sammen med Souldios Of Love, set frem til et efterår med en del optræden. Vi skulle spille i Christiansminde ved Stafet for livet, en koncert på Arne B og et par privatfester var arrangeret, men så kom Bjarne hjem fra sommerferien i Grækenland med en syg hånd, der slet ikke kunne spille guitar. Der var tunge skyer over lufthavnen og fremtiden synes usikker, da prognosen for Bjarnes hånd godt kunne være temmelig nedslående; måske år uden at kunne spille – suk!

Planen blev at håbe det bedste, for uden Bjarne kunne vi slet ikke se os selv, og i mellemtiden prøve at være lidt kreative. Hans Jørgen blev så det kreative indslag; ”lad os prøve at spille et keyboard ind i vores repertoire”. Det kunne måske give os et boost, mens vi krydsede fingre for Bjarne.

Nu er Bjarne så fit for fight igen, meget hurtigere end vi turde drømme om, og oven i købet er et keyboard stille og roligt ved, at blive spillet ind.


Der er altså ingen tid at spilde og vi vrinsker, stønner og pruster i det trange øvelokale, som forårskåde køer der snart må på græs. Vi må i gang med de nye numre, så vi kan præsentere dem for alle vores venner, vi må ud og spille, vi må i sommerhus på vores årlige workshop og få de helt nye numre ind under huden, vi må i gang med ”Den fede to`er”. Men først og fremmest skal vi have klaret den årlige julefrokost sidst i februar – koncept: æd, drik, spil, drik, spil, æd, æd, spil, drik, spil!!!

Og musikken? – den swinger som aldrig før!

Vi ses på ”stederne”


Biografi: